Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чернівецькі представники підприємництва зустрілися з податківцями щоб обговорити податкову амністію

опубліковано 13 серпня 2021 о 09:33

У податковій службі області відбулося засідання за круглим столом під час якого обговорили позитивні сторони запровадження одноразового декларування. Захід відбувся за участі заступника начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Тетяни Булавки.

Податківці презентували учасникам інформаційну інфографіку та роз’яснювальні листівки.

Під час свого виступу Тетяна Миколаївна наголошувала, що під дію амністії потрапляють всі громадяни, які не можуть пояснити та документально підтвердити законність походження активів. Таким особам держава запропонувала подати декларацію, сплатити певний збір та цивілізовано легалізувати активи на компромісних умовах.

Запитань у присутніх було чимало, діалог був емоційний, обговорили які активи необхідно декларувати, а які не потребують. Особливо цікавило присутніх як обрахувати та сплатити податок та які передбачено гарантії суб’єктам декларування.

Представники бізнесу відзначали, що пропозиція від держави "розпочати відносини з білого аркуша" хоч і обговорювалась в суспільстві досить довгий період, все ж, стала певним сюрпризом, адже крім прав та можливостей, закон зобов’язує всіх українців та навіть тих, хто в минулому був податковим резидентом згадати про свої доходи та активи, отримані в Україні, а це питання залежить від того як податківці зможуть переконати ймовірних декларантів.

Організатори заходу  в свою чергу подякували учасникам за громадську активність, та запевнили що з метою консультаційної підтримки подібні зустрічі будуть проводитись і надалі.