Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Буковинські податківці про важливість легалізації трудових відносин під час спільно проведеного сеансу «гаряча лінія»

опубліковано 02 серпня 2021 о 09:58

Дистанційне спілкування  – є традиційним форматом спілкування платників податків  з фахівцями податкової служби.

Оскільки, питання легалізації заробітної плати  та трудових відносин, нарахування податку на доходи з фізичних осіб завжди є актуальними для громадян та суб’єктів господарювання.

Впродовж серпня місяця працівники 13 територіальних ЦОПів провели «гаряче» спілкування на тему: «Легалізація трудових відносин - гарантія соціального захисту».

Під час комунікації податківці наголошували платникам податків на неприпустимості допуску до роботи найманих працівників без оформлення з ними трудових відносин, своєчасності та повноти виплати заробітної плати, легалізації трудових відносин між суб’єктами господарювання і працівниками.

Основними питаннями, з якими звернулись платники, були наступні: «Які умови правильного оформлення та які терміни подання повідомлення про новоприйнятого працівника?»; «Яким чином подати повідомлення про прийняття працівника на роботу?»; «Як оподатковуються доходи у формі заробітної плати?»; «Як фізична особа – підприємець може оформити трудові відносини з найманими працівниками, на підставі якого документу здійснюється їх облік?».

Також звернули увагу, що на сайті ДПС у Чернівецькій області розміщені пам'ятки: «Роботодавцям: при прийомі працівника на роботу – необхідно повідомити податкову!»; «Буковинським роботодавцям: Нюанси оформлення та оподаткування доходів найманого працівника»; «Критерії: З 1 липня 2021 року Держпраці у взаємодії з ДПС розпочало інспектування з питань виявлення незадекларованих працівників».