Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС Буковини: 30 серпня граничний термін сплати майнових податків

опубліковано 02 серпня 2021 о 09:33

Головне управління ДПС у Чернівецькій області нагадує, що громадяни повинні протягом 60 днів з дня вручення податкового-повідомлення рішення сплатити майнові податки.

Такими податками є:  податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки;  транспортний податок;  плата за землю.

Платники мають право звернутися до контролюючого органу за податковою адресою (місцем реєстрації) платника податку, зазначеною в реєстраційних документах на об’єкт оподаткування, для проведення звірки даних щодо об’єктів оподаткування, у разі виявлення розбіжностей на підставі підтверджуючих документів контролюючий орган проводить перерахунок податку. З метою уникнення неточностей у нарахуванні необхідно вносити зміни у Реєстр об’єктів нерухомого майна.

Звертаємо увагу громадян, що при несплаті майнових податків до 30 календарних днів включно настає відповідальність у вигляді штрафу у розмірі 5% погашеної суми податкового боргу. За несплату платежу більше 30 календарних днів розмір штрафу становить 10% погашеної суми податкового боргу.

Якщо після закінчення строків оплати, громадянином не сплачено податок, то на суму податкового боргу нараховується пеня з розрахунку 120% річних ставки НБУ.

У податковому відомстві Буковини наголошують, громадянам слід відповідально ставитись до своїх обов’язків щодо сплати податків, пам’ятати, що суми майнових податків зараховуються  до місцевих бюджетів, з яких фінансуються потреби міст та сіл.