Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Під час державної реєстрації народження дитини забезпечено можливість реєстрації у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків

опубліковано 29 липня 2021 о 08:03

Головне управління ДПС у Чернівецькій області інформує, що на сьогодні забезпечено можливість реєстрації дитини у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків (далі – Державний реєстр) під час державної реєстрації її народження.

Така реєстрація проводиться в межах надання комплексної послуги єМалятко.

єМалятко – комплексна послуга для батьків новонароджених. За однією заявою можна зареєструвати народження дитини та отримати до 9-ти державних послуг від різних органів влади, потрібних при народженні дитини.

За бажанням батьків дитини чи одного з них реєстрація дитини у Державному реєстрі здійснюється під час державної реєстрації її народження. У такому разі Облікова картка №1ДР не заповнюється, а реєстрація здійснюється на підставі відомостей, що містяться у заяві про державну реєстрацію народження. Відомості про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків з Державного реєстру передаються до Державного реєстру актів цивільного стану громадян та відображаються у відповідному актовому записі та свідоцтві про народження.

Щоб замовити єМалятко онлайн потрібно зареєструватися або авторизуватися на порталі в кабінеті громадянина на diia.gov.ua за допомогою електронного підпису, заповнити онлайн-форму (орієнтовний час заповнення заяви єМалятко – 20-30 хв.) та вибрати додаткові послуги, які ви хочете замовити (одна з яких - реєстрація в Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків). Свідоцтво про народження виготовляється не пізніше наступного дня після замовлення послуги. Присвоєння РНОКПП відбувається не пізніше наступного робочого дня.

Щоб замовити єМалятко офлайн зверніться до адміністратора послуги безпосередньо в пологовому будинку (до виписки), ЦНАП чи відділі ДРАЦС за місцем народження дитини чи місцем вашої реєстрації.

Використання послуги єМалятко допомагає батькам не тільки заощадити час, а й не піддавати ризику своє здоров'я та здоров'я родини у час поширення Covid-19.