Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ЦОПи: Податківці надали буковинцям 45,8 тис адміністративних послуг

опубліковано 26 липня 2021 о 09:41

Протягом першого півріччя 2021 року в податкових органах Буковини надано понад 45,8 тис адміністративних послуг. З них, безпосередньо у 13-ти Центрах обслуговування платників податківці надали буковинцям понад 37,6 тис таких послуг та у електронній формі - 8,2 тис послуг.

Серед отриманих сервісних послуг найбільшим попитом користується послуга з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків. Так, протягом січня-червня цього року в ЦОПах області надано понад  16,5 тис таких послуг.

Також актуальна послуга з надання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків – 8,5 тис. Також, 4,8 тис платників отримали витяг з реєстру платників єдиного податку. Доцільно відзначити, що з них 3,3 тис – безпосередньо у ЦОПах, а понад 1,4 тис платників отримали витяг через «Електронний кабінет платника».

Податківці зазначають, інформація про стандарти надання кожної адмінпослуги, є у відкритому доступі – в розділі «Адміністративні послуги» на субсайті територіальних органів ДПС.

Також у податковій службі акцентують, що все більшу кількість адміністративних послуг можна отримати не відвідуючи установи – скориставшись електронними сервісами ДПС, зокрема: ЗІР» (https://zir.tax.gov.ua/), «Електронний кабінет платника» (https://cabinet.tax.gov.ua/.). Також податківці наголошують, інформація про сервіси податкової, анонси, роз’яснення, коментарі фахівців та інші корисні повідомлення розміщені на офіційних сторінках: fb.com/TaxUkraine, youtube.com/TaxUkraine та t.me/tax_gov_ua.

До відома: з  необхідною та корисною інформацією можна ознайомитись на субсайті Головного управління ДПС у Чернівецькій області https://cv.tax.gov.ua/ та у соціальній мережі Facebook.