Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці та Держпраця узгодили механізм проведення спільних заходів

опубліковано 30 червня 2021 о 16:43

Сьогодні у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області відбулося засідання за «круглим столом» під час якого обговорили механізм реалізації спільних заходів, спрямованих на стимулювання роботодавців та працівників до переходу від неформальних до задекларованих трудових відносин. Учасниками засідання були заступник начальника податкової служби області Чернівчан Наталія, заступник начальника Управління Держпраці у Чернівецькій області Кушнір Галина та провідні фахівці обох управлінь.

За словами Чернівчан Наталії необхідно ефективно провести усі намічені заходи, серед яких найперше - інформаційну кампанію про переваги офіційного працевлаштування та ризики використання незадекларованої праці. В другу чергу фактичні перевірки працівниками податкової служби та інспекційну кампанію Держпраці серед роботодавців, які мають найвищий ризик використання незадекларованої праці.

Об’єднання зусиль Держпраці та податкової служби має забезпечити розуміння серед роботодавців про те, що фінансові ризики і наслідки використання незадекларованої праці значно перевищують витрати, які виникають у разі оформлення трудових відносин із працівниками відповідно до законодавства. А також, що незадекларована праця наносить шкоду суспільству, державі та працівнику – наголосила Галина Кушнір.