Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До порушників акцизного законодавства застосували штрафні санкції

опубліковано 30 червня 2021 о 09:53

За повідомленням Головного управління ДПС у Чернівецькій області впродовж січень - травня 2021 року фахівцями управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів податкової служби області проведено 195 фактичних перевірок суб'єктів господарювання,які здійснюють торгівлю підакцизними товарами. За результатами проведених заходів застосовано штрафних санкцій на загальну суму 9,6 млн гривень.

Зокрема  під час контрольно - перевірочних заходів було виявлено імпорт на митну територію України або придбання паперу цигаркового та фільтрів для виробництва сигарет без ліцензії на право виробництва тютюнових виробів та/або їх реалізації на митній території України та  зберігання обладнання для промислового виробництва сигарет, не внесеного до Єдиного реєстру обладнання за дані порушення було застосовано штрафних санкцій  на суму 2,3 млн грн.

Крім того суб'єкти господарювання допустили такі порушення як: роздрібна торгівля тютюновими виробами за цінами, вищими за встановлені максимальні роздрібні ціни; роздрібна торгівля алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних та роздрібних цін; роздрібна торгівля алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності відповідних ліцензій; порушення вимог ст. 153 Закону України від 19.12.1995 року №481/95-ВР в частині заборони продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років; зберігання, транспортування, реалізація алкогольних напоїв та тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка та/або з підробленими марками акцизного податку; зберігання, транспортування, реалізація фальсифікованих алкогольних напоїв та тютюнових виробів; порушення статті 230 ПКУ (наявність витратомірів та рівномірів – лічильників), роздрібну торгівлю пальним через РРО який не зазначений у ліцензії, роздрібна торгівля алкогольними напоями та тютюновими виробами через РРО не зазначений у ліцензії та ін.

Нагадаємо, що згідно з Податковим кодексом України суб’єкти підприємницької діяльності, незалежно від форми власності, можуть провадити роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами у разі наявності відповідної ліцензії. Ліцензію можна отримати, звернувшись до Центру обслуговування платників з відповідною заявою та необхідними документами за місцем провадження суб’єктом господарської діяльності торговельної діяльності. Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX