Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Віталій Шпак привітав колег з Днем Конституції

опубліковано 25 червня 2021 о 15:27

Сьогодні у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області відбулися урочистості нагоди відзначення найважливішого державного свята – Дня Конституції України. Всіх податківців області привітав начальник управління Віталій Шпак.

«Визначивши права та свободи громадян абсолютними цінностями, закріпивши правові засади державного суверенітету та незалежності України, Конституція стала міцним підгрунтям для подальшого національно-державного будівництва, гарантією побудови правової держави та гідного рівня добробуту громадян» – підкреслив у вітальному слові Віталій Петрович.

"Конституція є основним законом країни, який гарантує кожному громадянину права і свободи, а також визначає політичний устрій держави. День Конституції України – одне з головних державних свят нашої країни.

Річницю з дня прийняття Основного закону країни в Україні відзначають щорічно, починаючи з 1996 року, 28 червня. Саме в цей день 24 роки тому у Верховній Раді була прийнята Конституція незалежної України. Конституція України була прийнята аж на п’ятий рік після набуття нею статусу незалежної. До цього часу у використанні перебувала Конституція колишньої УРСР. Тодішній спікер парламенту Олександр Мороз побоювався, що не зможе зібрати депутатів, тому перед початком засідання оголосив, що робота над прийняттям документа триватиме доти, поки він не буде прийнятий. 28 червня 1996 року депутати парламенту після 24-годинного безперервного засідання проголосували і ввели в дію Конституцію України. За її ухвалення проголосували 315 парламентарів. Зазначимо, що наша країна прийняла конституцію останньою з усіх країн колишнього СРСР – на п’ятому році незалежності. З 1991 року було запропоновано 15 проектів документа. Активний період роботи над документом зайняв три місяці. Міжнародне співтовариство схвалило Конституцію України, назвавши її однією з найдемократичніших у світі" - розповів присутнім посадовець.

Очільник податківців області побажав колегам впевненості, сили й гідності, міцного здоров’я та натхнення, вагомих здобутків на ниві служіння народу України.

До привітань також долучилися заступники начальника – Чернівчан Наталія, Загарюк Микола, Булавка Тетяна.

Посадовці у своїх виступах наголошували, що Конституція визнає найціннішим життя людини, її здоров’я, честь і гідність, надає кожному громадянину можливості для самоорганізації, свободу слова та віросповідання. І обов’язок кожного українця поважати Конституцію та дотримуватись її законів.

Під час урочистостей ряд за багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм відзначено ряд працівників відомства.

Грамоти від начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області вручено Марчуку Володимиру; Андрусів Олександрі; Костюк Марії; Кушнірюк Тетяні; Грижук Вірі; Диголян Юлії; Ткач Світлані; Габовді Яні; Додяку Валерію; Беженар Христині; Олексин Наталії; Ковальській Марії; Загарюку Василю; Олар Валеріу; Матвеєвій Наталії; Зайцевій Людмилі; Кожукар Марині; Євці Валентині; Пилипюк Галині; Маланка Соріні; Мазуряку Юрію; Кушнір Оксані; Нистирюк Руслані; Лучкіній Галині; Романюк Світлані; Мельник Аллі; Кермач Ігору; Сірман Ірині; Делечуку Борису; Ткачук Галині; Сивак Олені; Пердейчуку Миколі; Панчуку Івану.

Грамотами  від Центральної Ради Всеукраїнської професійної спілки працівників органів ДПС нагороджені Булавка Тетяна; Дюкарєва Олена; Коцур Олег; Кавценюк Микола; Пятачук Тетяна.

Відеоролик   ФОТО