Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 116 млн гривень податкових зобов’язань відстояли у судах юристи податкової служби Буковини

опубліковано 18 червня 2021 о 08:43

За інформацією фахівців управління супроводження судових справ Головного управління ДПС у Чернівецькій області, за січень – травень 2021 року у судах різних інстанцій за участі представників державної податкової служби розглянуто 253 справи на суму 140,9 млн гривень позовних вимог.

Із них на користь держави судами вирішено 141 справу на суму 116,1 млн гривень податкових зобов’язань. Позицію платників підтримано на  суму 24,9 млн гривень. Юристи супроводжували справи щодо визнання недійсними податкових повідомлень - рішень, позови щодо стягнення податкового боргу, визнання боржника банкрутом, тощо.

Нагадаємо, що податкове законодавство дає можливість платникам врегулювати спори ще до звернення в суд. Статтею 56 Податкового кодексу України передбачено механізм оскарження рішень органів ДПС.

Так Державною податковою службою України у січні – травні 2021 року  було розглянуто 12 скарг платників податків на 21 повідомлення-рішення Головного управління ДПС у Чернівецькій області на суму 2322,4 тис гривень. Без змін залишено 17 податкових повідомлень-рішень на суму 2313 тис гривень, скасовано 4 податкових повідомлень-рішень на суму 9,4 тис гривень.

Крім того платники подавали скарги на вимоги про сплату боргу з єдиного соціального внеску та  нарахованої пені на загальну суму160 тис гривень, всі вимоги про сплату боргу Державною податковою службою України залишено без змін.