Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Головний податківець області поінформував журналістів про «податкових шахраїв», які вимагають у бізнесменів гроші

опубліковано 16 червня 2021 о 14:57

Сьогодні, начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області поінформував журналістів про «податкових шахраїв», які активізували свою діяльність на території області.

За його словами до суб'єктів господарювання, зареєстрованих на території області , надходять телефонні дзвінки від невідомих осіб, які представляються начальником ГУ ДПС у Чернівецькій. Для дзвінків використовують мобільний додаток Viber, на який завантажено фото - аватар Віталія Шпака з інтернет ресурсів. Шахраї телефонують з різних номерів.

Віталій Шпак звернув увагу на той факт, що графіки проведення документальних перевірок юридичних осіб розміщено на вебпорталі, кожен із платників ознайомлений коли заплановано проведення перевірки та діє мораторій на проведення деяких видів перевірок.

Також просив журналістів поінформувати буковинців про такі шахрайські дії  і закликав бути свідомими та обачними, не піддаватися на провокації та у разі отримання таких пропозицій буцімто від його імені чи від імені інших працівників органів ДПС негайно повідомити відповідний підрозділ Національної поліції за номером телефону 102 або телефонувати до Антикорупційного сервісу ДПС України «Пульс» за номером телефону 0 800 501 007, напрям «4».

Також про такі випадки можна повідомити Головне управління ДПС у Чернівецькій області у будь-який зручний спосіб, зокрема:

- засобами телефонного зв’язку через працівників сектору з питань запобігання та виявлення корупції: (0372) 54-56-15;

- у письмовому вигляді з використанням засобів поштового зв’язку на адресу: вул. Героїв Майдану, 200-А,  м. Чернівці, 58013.

Такі дії є злочинними і кваліфікуються як шахрайство та умисна дискредитація посадових осіб податкових органів. 

Відео