Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці викривають фінансові операції з відмивання доходів

опубліковано 17 червня 2021 о 08:54

Впродовж січня – травня 2021 року до відповідних органів направлено 60 повідомлень про фінансові операції, які можуть бути пов’язані з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансування тероризму на загальну суму майже 325,3 млн грн – інформують у відділі боротьби з відмиванням доходів Головного управління ДПС у Чернівецькій області.

Крім того 13 висновків аналітичних досліджень передано до податкової міліції для розгляду та прийняття рішень, з них за ознаками злочинів:

за статтею 209 ККУ (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) 5 матеріалів на суму 36,5  млн грн;

решта матеріалів на суму 131,0 млн грн за наступними статтями ККУ - 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), 364 (зловживання владою або службовим становищем), 366 (службове підроблення).

За результатами проведених аналітичних досліджень у січні-травні 2021 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань, внесені відомості про вчинення 5 кримінальних правопорушень, передбачених статтями Кримінального Кодексу.

Також, два висновки аналітичних досліджень з ознаками кримінальних правопорушень було приєднано до кримінальних проваджень, які були порушені на момент їх складання.