Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Публічна інформація: Буковинські податківці розглянули 141 запит

опубліковано 09 червня 2021 о 09:41

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області інформують, у січні - травні 2021 року до регіонального податкового відомства  від платників надійшло 141 запит на публічну інформацію.

У податковому відомстві зазначають, більшість запитувачів, а це 116 громадян, які направили до податкової служби області запити - фізичні особи, від юридичних осіб надійшло 19 запитів. Від представників засобів масової інформації – 1 запит та 5 запитів переадресовано від інших органів виконавчої влади як розпоряднику інформації.

Запитувачі, зокрема зверталися з проханням надати інформацію щодо: копій рішень про списання боргу; наявності або відсутності податкового боргу по єдиному податку та ЄСВ; переплати по єдиному податку; зняття з обліку як платника податків; кількість проведених фактичних перевірок та у 2020 році та сум донарахувань; реквізитів рахунків; надання копії рішень про встановлення ставок земельного податку з фізичних осіб.

Відтак, за результатами розгляду задоволено 130 запитів на отримання публічної інформації, 3 запита направлено іншим розпорядникам інформації, у володінні яких вона знаходиться. Крім того, відповідно до ч.1 ст. 22 Закону відмовлено в задоволенні по 5-ти запитах. Наразі ще 3 запита знаходяться на опрацюванні.

До відома: отримати публічну інформацію, розпорядником якої є Головне управління ДПС у Чернівецькій області, може кожен бажаючий. Більш детально щодо порядку складання та форми подання запиту можна ознайомитись на офіційному порталі «Територіальні органи ДПС у Чернівецькій області» >Головна>ДПС у регіоні>Публічна інформація за посиланням: https://cv.tax.gov.ua/dfs-u-regioni/golov-upr/dostup-do-publichnoi-info/  

Форма для подання запиту на отримання публічної інформації: Головна>ДПС у регіоні>Головне управління>Публічна інформація: https://cv.tax.gov.ua/dfs-u-regioni/golov-upr/dostup-do-publichnoi-info/forma-podannya-zapitu/