Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року місцеві бюджети Буковини отримали майже 1,2 мільярди гривень податкових платежів

опубліковано 24 травня 2021 о 08:57

Упродовж чотирьох місяців 2021 року до місцевих бюджетів Чернівецької області надійшло 1196,8 млн гривень податків та зборів, це перевищило показник аналогічного періоду 2020 року на 209,1 млн гривень. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак.

Найбільшим сегментом у формуванні місцевих бюджетів Буковини традиційно залишається податок на доходи фізичних осіб, який сплачено у сумі 799,3 млн гривень. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року забезпечено приріст надходжень в абсолютній сумі 142,1 млн гривень.

Також у числі бюджетоформуючих складових розвитку територіальних громад краю – єдиний податок у розмірі 188,7 млн гривень, що у порівнянні з відповідним періодом минулого року більше на 162,3 млн гривень. А також майнові податки : 136,8 млн гривень в тому числі плата за землю – 117,5 млн гривень та податок на нерухоме майно – 18,6 млн гривень та транспортний податок 0,6 млн гривень. Надходження по майнових податках перевищили минулорічні на 35,8 млн гривень

Крім того, до місцевих бюджетів надійшло 34,6 млн гривень акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів, 12,3 млн гривень рентної плати за використання природних ресурсів, 12,6 млн гривень податку на прибуток, 4,9 млн гривень плати за лiцензiю на право роздрібної торгівлі тощо.

«Темпи росту надходжень до місцевих бюджетів свідчать про ефективність спільних заходів, які проводить податкова служба спільно з активом територіальних громад Буковини. Тому вважаю, що перспектива наповнення місцевого бюджету має стати реальним перетворенням місцевих доходів на ефективний інструмент соціально-економічного розвитку громад» - зазначає Віталій Шпак.