Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Електронний підпис: До податкової служби Буковини для отримання електронних довірчих послуг звернулось 2786 платників області

опубліковано 21 травня 2021 о 08:17

За чотири місяці 2021 року послугами підрозділу Кваліфікованого надавача ЕДП Інформаційно-довідкового департаменту ДПС при Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області скористались 2786 буковинців. Платники звернулись до податкової служби за сервісною послугою щодо отримання кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів – розповіли у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

Та наголошують, електронні довірчі послуги надаються усім без винятку суб’єктам господарювання, органам державної влади, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам і організаціям усіх форм власності та фізичним особам на безоплатній основі. Слід знати, діють вони два роки, а ще з їхньою допомогою можна без проблем працювати з усіма електронними державними сервісам.

У податковій службі акцентують, наразі в карантинних умовах пункт працює за попереднім записом. Телефон для запису: (0372)51-43-79. Адреса:  м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, буд. 200а, 1-й пов.,  каб. 110.

Для отримання електронних ключів юридичним і фізичним особам необхідно мати мінімальний пакет документів та заповнити заяву. Детальна інформація про підготовку та реєстрацію тут: https://acskidd.gov.ua/etrusted-services.

Податківці наголошують, платники можуть самостійно сформувати сертифікати. Для цього слід завантажити відповідне програмне забезпечення або отримати нові ключі в режимі онлайн на сайті Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг https://acskidd.gov.ua/.

Але слід врахувати, дистанційно (повторно) оновити сертифікати зможуть лише ті користувачі, які мають: чинні сертифікати (наприклад до закінчення строку чинності сертифікатів залишилося декілька днів); незмінні реєстраційні дані (ПІБ, адреса реєстрації місця проживання, код ЄДРПОУ організації тощо); особистий ключ, доступний лише користувачу та не є скомпрометованим.

Дистанційне формування сертифікатів за посиланням: https://acskidd.gov.ua/manage-certificates