Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Від торгівлі підакцизними товарами скарбниці громад Чернівецької області отримали 39,5 млн гривень

опубліковано 20 травня 2021 о 08:58

За чотири місяці 2021 року буковинські суб’єкти господарювання сплатили до місцевих бюджетів 34,6 млн гривень акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів. Про це повідомили у Головному управлінні ДПС  у Чернівецькій області.

Так, 2063 суб’єкти господарювання, які здійснюють торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами на території нашої області придбали 4606 ліцензій, зокрема:

- на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями – 2532;

- на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами – 2074.

Крім того станом на 01.05.2021 року у Чернівецькій області налічувалось 75 суб'єктів господарювання, яким видано ліцензії на право роздрібної торгівлі пальним та 29 суб'єктів господарювання, яким видано ліцензії на право оптової торгівлі пальним. Кількість діючих ліцензій  на право роздрібної торгівлі – 217, на право оптової торгівлі – 29, на право зберігання пального видано 282 ліцензії, в тому числі виключно для потреб власного споживання - 273.

За несвоєчасну сплату чергового платежу з початку року призупинено дію 62 ліцензій. Також анульовано 9 ліцензій за продаж тютюнових  виробів та алкогольних напоїв неповнолітнім.

Крім того за чотири місяці поточного року до місцевого бюджету сплачено 4,9 млн гривень плати за ліцензії на виробництво, право оптової, роздрібної торгівлі та зберігання підакцизної продукції.

Нагадаємо, що 31 травня 2021 року – останній день сплати акцизного податку за квітень поточного року платниками, у яких базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному місяцю.