Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запитання від платника: Чи зобов’язані підприємці-платники єдиного податку першої групи застосовувати касові апарати?

опубліковано 14 травня 2021 о 09:18

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють, що фізичні особи – підприємці платники єдиного податку першої групи при проведенні готівкових розрахунків зі споживачами повністю звільнені від застосування РРО та ПРРО.

До платників єдиного податку першої групи належать фізичні особи – підприємці, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 167 розмірів мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня податкового року (у 2021 році - 1002000 гривень). Такі підприємці не мають права використовувати працю найманих осіб, можуть здійснювати тільки роздрібний продаж товарів із торговельних місць на ринках та/або проводити господарську діяльність з надання побутових послуг населенню.

Звертаємо увагу, що фізичні особи-підприємці, які здійснюють роздрібний продаж товарів в магазинах та об’єктах ресторанного господарства, які розташовані на території ринку, не можуть бути платниками єдиного податку першої групи та відповідно зобов’язані застосувати РРО в залежності від виду та обсягів здійснюваної діяльності.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»