Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники єдиного податку сплатили до територіальної казни понад 188,7 млн грн

опубліковано 14 травня 2021 о 09:12

У податковій службі Буковини інформують, бізнес - спільнота Чернівецької області, що працює за спрощеною системою оподаткування протягом січня-квітня 2021 року перерахувала до місцевого бюджету понад 188,7 мільйона гривень єдиного податку.

Слід відзначити, що місцеві громади Буковини з початку поточного року отримали від спрощенців на 26,4 млн грн більше проти аналогічного періоду минулого року.

Надходження податку до місцевих бюджетів від представників спрощеної системи оподаткування, розподілені таким чином: найбільша бюджетна частка належить фізичним особам – підприємцям, які сплатили понад 153,5 мільйонів гривень єдиного податку. Від юридичних осіб – спрощенців територіальні громади краю отримали понад 23,4 мільйонів гривень податкових надходжень. Від сільськогосподарських товаровиробників четвертої групи надійшло 11,8 мільйонів гривень.

Відтак, нагадують платники єдиного податку першої і другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця. Вони можуть здійснити сплату єдиного податку авансовим внеском за весь податковий (звітний) період (квартал, рік), але не більше як до кінця поточного звітного року.

Виключення: платники єдиного податку І групи мають карантинні преференції та не сплачують єдиний податок за травень 2021 року.

Підприємці, які відносяться до 3 групи, сплачують ЄП протягом 10 днів після закінчення граничного строку подання квартальної податкової декларації.

Сільгоспвиробники сплачують єдиний податок щокварталу протягом 30 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) кварталу, у встановлених ПКУ розмірах.