Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Електронні сервіси ДПС: Максимально зручно та економно у часі для платників

опубліковано 13 травня 2021 о 09:46

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області наголошують, у платників є можливість отримати всю необхідну інформацію щодо змін у податковому законодавстві, довідки, консультації, подати звітність до податкових органів без особистих візитів до служби за допомогою електронних сервісів.

Впровадження інноваційних ІТ дає змогу зберегти дорогоцінний час для бізнесу та здійснити спілкування з податковою службою комфортно.

Для цього на вебпорталі ДПС України забезпечено доступ до безкоштовних електронних сервісів https://tax.gov.ua/diyalnist-/elektronnyi-servisi.

А головне, під час пандемії COVID-19, це просто необхідно, щоб убезпечити себе від небезпечного захворювання.

Відтак, платники податків можуть скористатись низкою електронних сервісів, зокрема:

Електронний кабінет (https://cabinet.tax.gov.ua), через відкриту частину якого платники мають можливість скористатись інформацією з реєстрів, що є загальнодоступними.

У приватній частині, після ідентифікації особи, доступні такі сервіси:

 Податковий календар;  Стан розрахунків з бюджетом;  Листування з органами ДПС;  Облікові дані;  Пошук інформації в реєстрах ДПС;  Подання заяв/запитів;  Подання декларації про майновий стан і доходи в електронному вигляді;  Сплата податків (фізичним особам);  Перегляд даних СЕА ПДВ;  Інші електронні сервіси.

Зокрема, за допомогою приватної частини сервісу «Електронний кабінет платника» існує можливість отримання інформації про суми виплачених доходів та утриманих податків з ДРФО для заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи. 

Зазначена інформація набуває особливої актуальності для громадян, які мають намір отримати податкову знижку за понесені витрати у  минулому році.

Отже, громадянам  необов’язково звертатися до податкової інспекції для отримання довідки про власні доходи. Одержати її можна за допомогою Електронного кабінету. В такому випадку, робота з електронним сервісом в особистому кабінеті здійснюється з використанням електронного цифрового підпису (ЕЦП).

Інформація з реєстрів (https://cabinet.tax.gov.ua/registers), зокрема:

Дані про взяття на облік платників;  Реєстр страхувальників;  Дані реєстру платників ПДВ;  Реєстр платників єдиного податку;  Інформація про РРО;  Дані реєстру платників акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового;  Реєстр осіб, які здійснюють операції з товарами.

Крім того, ви можете дізнайся про свого потенційного бізнес-партнера щодо сумлінності сплати податків до бюджету, скориставшись сервісом Дізнайся більше про свого бізнес-партнера за посиланням http://tax.gov.ua/businesspartner.

Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс (http://zir.tax.gov.ua/) допоможе отримати відповіді на професійні питання в рубриках: «Запитання – відповіді з Бази знань»; «Нормативні та інформаційні документи»; «Останні зміни в законодавстві»; «Письмові консультації» тощо.

Закликаємо буковинців максимально користуватись послугами ДПС дистанційно, усвідомити переваги такого формату спілкування з податковими органами, адже скориставшись онлайн-сервісами вебпорталу ДПС (https://tax.gov.ua) ви маєте можливість отримати всю необхідну інформацію без особистих візитів до центрів обслуговування платників.

Також платники податків мають можливість отримати інформаційно-довідкові послуги в режимі оn–line, зателефонувавши за номером 0800-501-007 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів, з мобільних телефонів - за тарифами операторів мобільного зв’язку).