Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ЦОПи: Податківці надали буковинцям 24,4 тис адміністративних послуг

опубліковано 22 квітня 2021 о 08:54

Протягом першого кварталу 2021 року в податкових органах Буковини надано понад 24,4 тис адміністративних послуг. З них, безпосередньо у 13-ти Центрах обслуговування платників податківці надали буковинським громадянам та бізнес-спільноті понад 20,9 тис таких послуг, та  ще 3,4 тис послуг – у електронній формі.

Вже традиційно, найпопулярнішою залишається послуга з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків. Так, протягом січня-березня цього року в ЦОПах області надано 8,1 тис таких послуг.

Також актуальна послуга з надання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків – 6,2 тис.

Податківці зазначають, інформація про стандарти надання кожної адмінпослуги, є у відкритому доступі – в розділі «Адміністративні послуги» на субсайті територіальних органів ДПС https://cv.tax.gov.ua/diialnist/mistsya-nadannya-administrativnih-poslu/administrativni-poslugi-golov-upr-dfs .

Також у податковій службі акцентують, що на період карантину для отримання адміністративних та інших послуг платникам слід утриматися від відвідування центрів обслуговування платників без нагальної потреби. Особливо, якщо проблему, з якою платник збирається звернутися до ЦОП, можна вирішити дистанційно (онлайн або поштою або через електронні сервіси ДПС, зокрема, Електронний кабінет платника податків https://cabinet.tax.gov.ua/.)

До відома: всю необхідну та корисну інформацію можна отримати на субсайті Головного управління ДПС у Чернівецькій області https://cv.tax.gov.ua/ та у соціальній мережі Facebook.

Також податківці наголошують, інформація про сервіси податкової, анонси, роз’яснення, коментарі фахівців та інші корисні повідомлення розміщені на офіційних сторінках: fb.com/TaxUkraine, youtube.com/TaxUkraine та t.me/tax_gov_ua.