Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці розглянули з платниками податку на прибуток зміни та особливості декларування

опубліковано 21 квітня 2021 о 13:52

Сьогодні заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Микола Загарюк провів зустріч з платниками податку на прибуток. 

Посадовець під час зустрічі звернув увагу на те, що декларування податку на прибуток підприємств у 2021 році зазнало суттєвих змін. Зокрема, була оновлена форма декларації з податку на прибуток та додатків до неї, а звітувати раз на рік вже матимуть право всі підприємства, у кого дохід менше 40 млн грн. Також підкреслив, що платникам податку на прибуток підприємств необхідно подавати декларацію за оновленою формою, починаючи зі звітного (податкового) періоду — І квартал 2021 року.

Крім того наголосив, що платники податку на прибуток, які у 2020 році звітували щоквартально, оскільки дохід був більшим 20 млн грн, але меншим 40 млн грн, та у яких річний дохід за 2020 рік в межах 40 млн грн, мають право: не коригувати фінрезультат 2020 року на податкові різниці та звітувати з податку на прибуток тільки за підсумками року.

Під час діалогу обговорили багато новацій, зокрема правила визначення трансфертних операцій та розрахунку мінімально допустимий строк корисного використання під час розрахунку амортизації.