Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Буковині підприємців позбавили ліцензій за продаж тютюну та алкоголю неповнолітнім

опубліковано 21 квітня 2021 о 08:14

За інформацією підрозділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів  Головного управління ДПС у Чернівецькій області, впродовж січня – березня 2021 року, проведено 137 фактичних перевірок суб'єктів господарювання, які здійснюють реалізацію підакцизних товарів.

Найбільш типовими порушеннями, які були встановлені під час контрольно - перевірочних заходів були роздрібна торгівля тютюновими виробами за цінами, вищими за встановлені максимальні роздрібні ціни; роздрібна торгівля алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних та роздрібних цін; порушення ст. 230 ПКУ (наявність витратомірів та рівнемірів - лічильників ); зберігання обладнання для промислового виробництва сигарет, не внесеного до Єдиного реєстру обладнання та інші порушення чинного.

Крім того, у зв’язку із встановленням факту продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18-річного віку згідно статті 15 Закону України від 19.12.1995 року №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» анульовано 5 ліцензій. Також згідно статті 17 цього Закону, були застосовані штрафні санкції у розмірі 6800 гривень за кожен випадок.

Всього за результатами проведених перевірок та інших заходів (матеріали правоохоронних органів) застосовано фінансових і штрафних санкцій на загальну суму 2,8  млн грн.

Нагадаємо, що згідно з Податковим кодексом України суб’єкти підприємницької діяльності, незалежно від форми власності, можуть провадити роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами у разі наявності відповідної ліцензії.