Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 29 мільйонів гривень сплачено до місцевих бюджетів платниками підакцизних товарів

опубліковано 16 квітня 2021 о 13:06

За січень-березень 2021 року до місцевих скарбниць Буковини платниками податків сплачено  26,1 мільйон гривень акцизного податку з реалізації роздрібної торгівлі підакцизних товарів. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

Крім того, за перший квартал поточного року до місцевого бюджету сплачено 3,7 мільйонів гривень плати за ліцензії на виробництво, право оптової, роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним.

Роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами в області здійснюють 2039 суб’єктів господарювання, які придбали 4557 ліцензій, зокрема:

- на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями – 2505;

- на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами – 2052.

За несвоєчасну сплату чергового платежу з початку року призупинено дію 47 ліцензій.

Роздрібну торгівлю пальним здійснюють 75 суб’єктів господарювання які придбали 216 ліцензій на право роздрібної торгівлі. Крім того  на території області 28 суб’єктів господарювання, які здійснюють оптову торгівлю пальним. З них у 7 суб’єктів господарювання наявні місця оптової торгівлі та у 21 – місця для оптової торгівлі відсутні.

Нагадаємо, що 30 квітня 2020 року – останній день сплати акцизного податку за березень поточного року платниками, у яких базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному місяцю.