Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зворотній зв’язок: буковинці направили до регіональної податкової служба 75 письмових звернень

опубліковано 14 квітня 2021 о 09:04

Інформують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області. Відтак, протягом січня-березня 2021 року до податкового відомства надійшло 75 письмових звернень громадян.

Основні питання, які порушують громадяни, стосуються повідомлень про ухилення від сплати податків, роз’яснень сплати податків на майно, реєстрації та обліку платників податків, отримання реєстраційних номерів облікових карток платників податків, адміністрування єдиного соціального внеску, податку на доходи фізичних осіб та інших питань, що належать до компетенції ДПС.

Під час розгляду звернень громадян вживались заходи щодо кваліфікованого, неупередженого, об’єктивного та своєчасного розгляду звернень громадян, оперативного вирішення порушених питань.

Загалом даний напрямок діяльності пріоритетний за формою та змістом, оскільки забезпечує зворотній зв’язок з платниками та обізнаність з питань, які стосуються реалізації податкової політики - підкреслюють у податковій службі області.

У податковій службі звертають увагу платників, за допомогою меню «Листування з ДПС» приватної частини «Електронного кабінету» платники податків мають можливість надіслати лист (запит, звернення тощо) до відповідного органу ДПС у форматі pdf (обмеження 2 МБ).

Вхід до «Електронного кабінету» здійснюється через офіційний вебпортал ДПС за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua.

Робота у приватній частині «Електронного кабінету» здійснюється з використанням електронного цифрового підпису (кваліфікованого електронного підпису), отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

У разі виникнення питань щодо користування «Електронним кабінетом» платника слід звернутись до служби підтримки за телефоном 0800501007 (напрямок 0) або за посиланням http://cabinet.tax.gov.ua/help/.

Форма подання письмового звернення громадянами до ДПС, що надсилається з використанням мережі Інтернет, засобів електронного зв’язку  розміщена на офіційному порталі «Територіальні органи ДПС у Чернівецькій області» за посиланням: https://cv.tax.gov.ua/dfs-u-regioni/golov-upr/kontakti-/.