Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У першому кварталі 2021 року бюджети Буковини отримали понад 878 мільйонів гривень податкових платежів

опубліковано 08 квітня 2021 о 08:58

Упродовж січня-березня 2021 року до місцевих бюджетів Чернівецької області надійшло 878,3 млн гривень податків та зборів, що порівняно з аналогічним періодом минулого року більше на 97,4 млн гривень. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак.

«Звісно, що головним сегментом наповнення місцевих бюджетів залишається податок на доходи фізичних осіб. Упродовж першого кварталу цього року, буковинці сплатили 577,3 млн гривень цього платежу. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року забезпечено приріст надходжень в абсолютній сумі 73 млн гривень», – деталізував Віталій Шпак.

Також у числі бюджетоформуючих складових розвитку територіальних громад краю – єдиний податок у розмірі 142,9 млн гривень, що у порівнянні з відповідним періодом минулого року більше на 14,3 млн гривень, а також 97,6 млн гривень майнових податків в тому числі плата за землю – 87,0 млн гривень та податок на нерухоме майно – 10,6 млн гривень.

Крім того, до місцевих бюджетів надійшло 26,1 млн гривень акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів; 12,1 млн гривень рентної плати за використання природних ресурсів; 12,3 млн гривень податку на прибуток; 3,8 млн гривень плати за лiцензiю на право роздрібної торгівлі тощо.