Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Надсилання повідомлення про виявлення несправностей ПРРО

опубліковано 31 березня 2021 о 08:31

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області повідомляють, що статтею 5 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг»  встановлено, що на період виходу з ладу програмного реєстратора розрахункових операцій проведення розрахункових операцій не здійснюється до моменту усунення несправностей.

Якщо сталася зупинка роботи програмного реєстратора розрахункових операцій, а гаджет продовжує функціонувати, користувач програмного реєстратора розрахункових операцій самостійно оцінює його працездатність. Якщо роботу програмного реєстратора відновлено одразу після його перезавантаження (короткотермінова зупинка), то ПРРО не вважається несправним. Повідомлення про виявлення несправностей у такому випадку до ДПС не надсилається.

Строки, умови та порядок подання форми № 2-ПРРО, про виявлення несправностей, встановлені розділом ІІ Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 23.06.2020 № 317.