Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ЦОПи: Понад 12,8 тисяч адмінпослуг надано платникам податків Буковини з початку року

опубліковано 23 березня 2021 о 08:22

Впродовж січня – лютого 2021 року до центрів обслуговування платників та відділень державних податкових інспекцій Чернівецької області за зверненнями платників надано понад понад 12,8 тисяч адміністративних послуг.

Відтак, найактуальнішими запитами серед відвідувачів ЦОПів стали отримання карток платників податків з присвоєнням реєстраційного номера платника (наразі їх видано 5,1 тис) та відомостей з Державного реєстру фізичних осіб (ДРФО) про суму виплачених доходів та утриманих податків (їх видано 2 тис).

Слід зазначити, що свою популярність не втрачають такі послуги, як надання витягу з реєстру платників єдиного податку (надано 994 витягів), реєстрація платників єдиного податку (зареєстровано 1204 платників), реєстрація книг обліку розрахункових операцій (зареєстровано 1020 книг), довідки про отримані доходи отримали 479 буковинців, а також 328 платників отримали довідки про відсутність заборгованості з платежів до бюджету.

Як зазначають податківці, інформація, а саме стандарти надання кожної адмінпослуги, є у відкритому доступі – в розділі «Діяльність»-«Адміністративні послуги» на субсайті територіальних органів ДПС https://cv.tax.gov.ua/diialnist/mistsya-nadannya-administrativnih-poslu/ .

Також у податковій службі акцентують, що на період карантину для отримання адміністративних та інших послуг кращу використовувати електронні сервіси ДПС, зокрема, Електронний кабінет платника податків https://cabinet.tax.gov.ua/.

До відома: всю необхідну та корисну інформацію можна отримати на субсайті Головного управління ДПС у Чернівецькій області https://cv.tax.gov.ua/ та у соціальній мережі Facebook.

Також податківці наголошують, інформація про сервіси податкової, анонси, роз’яснення, коментарі фахівців та інші корисні повідомлення розміщені на офіційних сторінках: fb.com/TaxUkraine, youtube.com/TaxUkraine та t.me/tax_gov_ua.