Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Суб'єкти господарювання які здійснюють діяльність у сфері обігу пального зобов’язані отримати ліцензії

опубліковано 22 березня 2021 о 10:37

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області нагадують, що з 1 липня 2019 року всі  суб'єкти господарювання, які провадять діяльність із виробництва, зберігання, оптової та роздрібної торгівлі пальним, згідно з положеннями Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів" від 23.11.2018 р. № 2628-VІІІ повинні мати відповідні ліцензії.

На ринку пального у Чернівецькій області  діють 529 ліцензій. Зокрема на право роздрібної торгівлі пальним – 219; на право зберігання пального – 9; на право зберігання пального (виключно для потреб власного споживання чи промислової переробки) – 269.

Разом з тим, анульовано 100 ліцензій:  82 ліцензії на роздрібну торгівлю пальним, 566 – на зберігання, 540 – на оптову торгівлю, 3 – на виробництво пального.

За  інформацією управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів  Головного управління ДПС у Чернівецькій області упродовж двох місяців перевірено 4 суб’єкти господарювання, які здійснюють діяльність у сфері обігу пального, за порушення статті 230 ПКУ (наявність витратомірів та рівномірів – лічильників) донараховано штрафних санкцій в сумі 140 тис грн.

Спілкуйтесь з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтесь на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine