Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Пріоритетне завдання податківців - легалізувати торгівлю підакцизними товарами

опубліковано 17 березня 2021 о 14:52

У Головному управлінні ДПС  Буковини повідомляють, що  в області проводяться перевірки щодо припинення незаконного продажу підакцизних товарів, зокрема  лікеро-горілчаних, тютюнових та паливно-мастильних матеріалів нелегального походження.

Так, 12 березня 2021 року фахівцями управління податкового аудиту на ринку "Центральний" обласного центру  проведено  фактичні  перевірки. Перевірками встановлено що три суб'єкти господарювання, які  знаходяться на спрощеній системі оподаткування першої групи  реалізовували контрафактні  цигарки невідомого виробника та без марок акцизного податку України.

Суб’єктами господарювання порушено Закон України № 481/95- ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» та Податковий кодекс України щодо правил застосування спрощеної системи оподаткування.

За результатами встановлених порушень суб’єктів господарювання буде притягнено до відповідальності у вигляді накладення штрафних санкцій, а контрафактний товар вилучено. Матеріали перевірок для відповідного реагування та вжиття заходів передано до податкової міліції області.

Наразі заходи щодо припинення торгівлі підакцизними товарами невідомого походження тривають.

 

Спілкуйтесь з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтесь на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine