Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На соціальний захист громадян платники Буковини спрямували понад пів мільярда ЄСВ

опубліковано 12 березня 2021 о 08:16

У січні – лютому 2021 року платники Чернівецької області перерахували до бюджету 564,4 млн грн ЄСВ. Така сума зросла на 23,8 млн грн порівняно з аналогічним періодом минулого року та майже на 10 млн грн  більше відносно планових показників. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак.

Основним джерелом в загальній сумі надходжень єдиного внеску займає єдиний внесок нарахований роботодавцями на суми заробітної плати та винагороди за договорами ЦПХ. Сума внеску від роботодавців склала 465,5 млн грн, а це 82,5 відсотків від загальних надходжень. Від фізичних осіб-підприємців та осіб, які проводять незалежну професійну діяльність надійшло 61,3 млн грн. Єдиний внесок нарахований на суми грошового забезпечення військовослужбовців перевищив 36,8 млн грн.

«Згідно з Законом про Держбюджет на 2021 рік, мінімальна заробітна з 1 січня цього року становить 6000 гривень, відповідно, зріс мінімальний щомісячний платіж з ЄСВ тепер, замість минулорічних 1100 гривень, складатиме 1320 гривень на місяць. Адже базою для нарахування єдиного внеску є мінімальна зарплата.

В той же час податківці нагадують, що Законом України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-Co V-2" від 04.12.2020 №1072-ІХ, платники єдиного податку І групи звільнені від сплати ЄСВ  на півроку – з грудня 2020 року по травень 2021 року», – зазначив Віталій Шпак.