Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За перший місяць 2021 року юристи податкової служби Буковини відстояли 84 відсотки податкових зобов’язань правомірність яких розглядались у судах

опубліковано 24 лютого 2021 о 08:44

За інформацією фахівців управління супроводження судових справ Головного управління ДПС у Чернівецькій області, за січень 2021 року у судах різних інстанцій за участі представників державної податкової служби розглянуто 29 справ на суму 12,5 млн гривень позовних вимог.

Із них на користь держави юристами податкової служби Чернівецької області виграно 16 справ на суму 10,5 млн гривень податкових зобов’язань. Це складає понад 55 відсотків від кількості та майже 84  відсотки від суми розглянутих справ. Водночас, на користь платників винесено 13 судових рішень на суму 2 млн гривень. Юристи супроводжували справи щодо визнання недійсними податкових повідомлень - рішень, позови щодо стягнення податкового боргу, визнання боржника банкрутом, тощо.

У відомстві нагадують, що механізм адміністративного оскарження дозволяє швидко та прозоро вирішити спори та скарги ще до звернення в суд. Адже статтею 56 Податкового кодексу України передбачено механізм оскарження рішень органів ДПС. Зокрема, у разі якщо платник податків вважає, що контролюючий орган неправильно визначив суму грошового зобов'язання або прийняв будь-яке інше рішення, що суперечить законодавству або виходить за межі повноважень контролюючого органу, встановлених Податковим Кодексом або іншими законами України, такий платник має право звернутися із скаргою про перегляд цього рішення до контролюючого органу вищого рівня. У разі якщо платник і представники ДПС не дійшли певних узгоджень, то тоді громадянин або представники бізнесу мають можливість це оскаржити в суді.