Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Для переходу на 4 групу спрощеної системи оподаткування необхідно подати заяву не пізніше 20 лютого

опубліковано 15 лютого 2021 о 13:43

У Головному управлінні  ДПС у Чернівецькій області звертають увагу платників, про наближення граничного терміну подання заяви для переходу на 4-групу спрощеної системи оподаткування. Для переходу достатньо не пізніше 20 лютого поточного звітного року подати пакет документів визначених Податковим кодексом України.

Перейти на 4-ту групу можна лише один раз на рік і лише з початку календарного року.

Нагадаємо, що  платники мають право самостійно обрати спрощену систему оподаткування за умови, що вони  відповідають встановленим критеріям. Зокрема, платниками 4 групи можуть бути лише підприємства –сільгосптоваровиробники. При цьому частка сільгосптоваровиробництва за попередній податковий рік у них має дорівнювати або перевищувати 75%. Об’єктом оподаткування є площа власних та орендованих сільгоспугідь (ріллі, сіножатей, пасовищ і багаторічних насаджень) та/або земель водного фонду. Сплачують податок щокварталу протягом 30 календарних днів після звітного кварталу.

Базою для оподаткування є:

а) ріллі, сіножаті, пасовища і багаторічні насадження – нормативна грошова оцінка одного гектара відповідних сільгоспугідь;

б) землі водного фонду внутрішніх водойм (озер, ставків, водосховищ) – нормативна грошова оцінка ріллі в області.