Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Плата за землю: буковинські платники сплатили до бюджету 23,9 млн грн

опубліковано 17 лютого 2021 о 09:30

У січні 2021 року землевласники та користувачі земельних ресурсів сплатили до бюджетів територіальних громад понад 23,9 мільйони гривень. Про це інформує начальник податкової служби Буковини Віталій Шпак. За оперативною інформацією показник зріс на 0,1 мільйони гривень порівняно з надходженнями першого місяця 2020 року.

Із загальної суми 20 млн грн забезпечили юридичні особи. Решту – 3,9 млн грн – до місцевих скарбниць спрямували фізичні особи.

У податковій службі нагадують, що у разі переходу до фізичної особи (громадянина) права власності на земельну ділянку та відсутності у базах даних інформаційних систем ДПС відомостей про дану земельну ділянку, така фізична особа має право подати до органу ДПС за місцем знаходження земельної ділянки правовстановлюючі документи на земельну ділянку. На підставі наданих документів органом ДПС буде здійснено нарахування сум земельного податку. Інших випадків в частині обов’язку подання фізичною особою (громадянином) документів щодо прав власності на земельну ділянку, а також витягу із технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки нормами ПКУ не визначено.