Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роз’яснювальну кампанію щодо особливостей застосування РРО та програмних РРО податківці провели у Вижницькій ДПІ

опубліковано 05 лютого 2021 о 15:52

Днями, начальник управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Чернівецькій області Володимир Мудрицький організував навчально – роз’яснювальний захід для працівників Вижницької ДПІ та підприємців цього ж району. Метою заходу було інформування про «новації» застосування РРО та програмних РРО.

Володимир Людвігович розповів учасникам заходу хто із підприємців зобов’язаний застосовувати реєстратори розрахункових операцій при розрахунках готівковими коштами.

Також наголосив на необхідності дотримання обсягів доходу, які дозволяють підприємцям залишатися на «спрощеній» системі оподаткування та не використовувати РРО.

Особливу увагу у своєму виступі приділив сферам діяльності які потребують обов’язкового застосування РРО уже з 1 січня 2021 року.

Посадовець акцентував, що у разі перевищення платниками єдиного податку у календарному році обсягу доходу у 220 розмірів мінімальних заробітних плат або 1 320 000 грн, застосування РРО стає для них обов’язковим. Застосування РРО починається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення.

Серед важливих питань – також роз’яснив особливості та переваги застосування програмних РРО, порядок їх реєстрації та ведення обліку. Присутні на заході активно обговорювали дані нововведення та задавали питання.

Також, на допомогу платникам податків податківці роздали тематичну листівку про застосування РРО та  поінформували учасників зустрічі про те, що на сайті розміщений банер «Програмні РРО».

 

Підписуйтеся! Щоб завжди першими дізнаватися актуальні податкові новини, отримувати відповіді на запитання, залишати коментарі та відгуки.

Державна податкова служба України:

Facebook :

https://www.facebook.com/TaxUkraine

ДПС у Чернівецькій області:

Facebook:

https://www.facebook.com/tax.chernivtsi

«InfoTAX» https://t.me/infoTAXbot

телеграм-канал ДПС https://t.me/tax_gov_ua

ФОТОМАТЕРІАЛИ