Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці обговорили з головами територіальних громад резерви та основні аспекти формування дохідної частини місцевих бюджетів

опубліковано 27 січня 2021 о 17:42

Сьогодні, у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області відбулася зустріч з головами територіальних громад Чернівецького району. Захід проведено за участі голови Чернівецької ОДА - Сергія Осачука, начальника податкової служби області - Віталія Шпака та Чернівецького міського голови - Романа Клічука.

Головуючий на засіданні Віталій Шпак наголошував, що ключове  завдання цієї зустрічі визначити всі резерви посилення податкової спроможності громади , зокрема щодо надходжень податку на доходи фізичних осіб, майнових податків(плати за землю та нерухомість), єдиного податку.

Губернатор Сергій Осачук звертаючись до учасників заходу підкреслив, що основою громад – є фінансовий ресурс. Як керівники громад зможуть цей ресурс акумулювати так і будуть розвиватися їхні  громади. Також наголосив,   що культура сплачувати податки має бути громадянським святим обов’язком. В цьому має бути і просвітницька робота і особистий приклад.

Усі виступаючі під час наради робили акцент не лише на основних аспектах формування дохідної частини бюджетів територіальних громад Чернівецького району. Загалом основним під час діалогу було обговорення питань, пов‘язаних із пошуком та реалізацією резервів розширення бази оподаткування. Серед яких залучення до оподаткування усіх суб’єктів господарювання на території громад, інвентаризація земель та нерухомості, повна «фіскалізація» у продавців підакцизної продукції .

Йшла мова також про зміни щодо обліку та зарахування платежів до бюджетів у розрізі територіальних громад.

Спікерами заходу були:

начальник управління податкового адміністрування юридичних осіб - Людмила Бурката;

в.о. начальника управління податкового адміністрування  фізичних осіб – Сергій Урбанчук;

заступник начальника управління електронних сервісів -Марія Костюк;

начальник управління контролю за підакцизними товарами – Наталія Донець

Фотоматеріали по темі

  • Податківці обговорили з головами територіальних громад резерви та основні аспекти формування дохідної частини місцевих бюджетів