Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС Буковини : порядок ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій змінено

опубліковано 16 січня 2021 о 08:17

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області повідомляють, що з 19.12.2020 набули чинності зміни які внесено до Порядку ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру, затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 13 липня 2016 року № 440.

Зокрема, під час державної реєстрації створення юридичної особи у відповідній заяві заявник може зазначати прохання про включення до Реєстру неприбуткових установ та організацій (далі – Реєстр) без подання окремої заяви.

Далі на підставі отриманих в електронній формі з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань відомостей із заяви про державну реєстрацію створення юридичної особи про включення підприємства, установи, організації до Реєстру в автоматичному режимі створюється електронна реєстраційна заява за формою 1-РН.

Також неприбутковим організаціям відтепер відведено 10 календарних днів (раніше було 30 календарних днів) для подання до контролюючого органу реєстраційних заяв із позначкою «зміни» та копій документів до них у разі зміни організаційно-правової форми неприбуткової організації, внесення змін до їх установчих документів (або установчих документів організації вищого рівня, на підставі яких діє неприбуткова організація відповідно до закону).

 Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно, використовуючи електронні сервіси, у т.ч. «Електронний кабінет» та «InfoTAX».

Актуальну податкову інформацію можна отримати також на офіційних сторінках служби у соціальних мережах:

офіційний портал: https://cv.tax.gov.ua/

Facebook: https://www.facebook.com/tax.chernivtsi/?notif_id=...

«InfoTAX» http:/t.me/infoTAXbot

телеграм-канал ДПС https://t.me/tax_gov_ua