Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 3,5 мільярди гривень єдиного соціального внеску спрямував бізнес регіону до соціальних фондів за 2020 рік

опубліковано 13 січня 2021 о 10:00

Підприємці та роботодавці області впродовж 2020 року сплатили 3535,4 млн грн єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, це на 248,8 млн.грн. більше ніж за 2019 рік. Аналіз структури платежів по єдиному внеску показує, що від фонду оплати праці надійшло 2971,3 млн. грн., від грошового забезпечення військовослужбовців 130,6 млн. грн., фізичних осіб-підприємців 330,4 млн. грн. Про це повідомляють у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

Фахівці податкової служби області нагадують, що Законами України від 13.05.2020 р. № 592-IX «Про внесення змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» та від 04.12.2020 року №1072-IX  «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» передбачено списання заборгованості з ЄСВ.

Звертаємо увагу, що списання суми недоїмки, нарахованої платникам єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування буде здійснюватись на підставі заяви платника податків. Заяву на списання суми недоїмки з єдиного соціального внеску в довільній формі необхідно подати до податкового органу за своїм місцем реєстрації до 1 березня 2021 року. Подають таку заяву фізичні особи - підприємці (крім підприємців, що обрали спрощену систему оподаткування) та особи, що провадять незалежну професійну діяльність, які за період з 1 січня 2017 року до 1 грудня 2020 року не отримували дохід (прибуток) від їх діяльності, що підлягає обкладенню податком на доходи фізичних осіб.

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області звертають увагу, що з 01 січня 2021 року вступили в дію нові "Рахунки для зарахування єдиного соціального внеску". Кошти сплачені платниками з 01.01.2021 на старі рахунки по зарахуванню єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, не будуть зараховуватись, а повертатимуться платникам, як нез'ясовані надходження.

Переглянути нові реквізити рахунків можна на сайті Територіальних органів ДПС у Чернівецькій області в розділі  «Бюджетні рахунки»  за посиланням:  https://cv.tax.gov.ua/byudjetni-rahunki/. Також платники податків можуть отримати реквізити рахунків звернувшись до Центрів обслуговування платників при податкових інспекціях.