Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці поінформували Громадську раду про податкові «новації» та запровадження електронних сервісів

опубліковано 24 грудня 2020 о 11:55

Вчора, 23 грудня 2020 року, відбулось чергове засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

На засіданні розглядалися питання, про процеси реорганізації у податковій службі та їх вплив на якість обслуговування платників податків, зміни у застосуванні РРО, «новації» списання, відстрочення та прощення податкових боргів. Також члени Громадської ради поінформовані про порядок роботи та надання послуг ЦОПами та нові електронні сервіси для платників.

До участі у засідання запрошені в.о начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області – Наталія Чернівчан; заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області – Микола Загарюк;  начальник управління податкового адміністрування – Тетяна Булавка; начальник управління електронних сервісів – Вадим Комов.

Модератором заходу був голова Громадської ради Олександр Побережний.

Під час засідання Наталія Чернівчан детально розповіла про реорганізаційні процеси в управлінні, основні завдання та функції новостворених управлінь та наголосила на тому, що робота центрів обслуговування платників вдосконалюється постійно. Також інформувала членів Громадської ради про зміни щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Серед розглянутих питань, особливо зацікавило присутніх новації Законів №1071 та №1072 про списання, прощення та відстрочення податкового боргу, які презентував заступник начальника Микола Загарюк.

Крім того, учасники засідання отримали актуальну інформацію від Вадима Комова - начальника управління електронних сервісів про порядок роботи та надання послуг ЦОПами та функціонування  електронних сервісів для платників.

У своїх виступах учасники зібрання робили акцент на тому, що податківці і члени Громадської ради мають спільно формувати інформаційне поле про діяльність ГУ ДПС у Чернівецькій області. Задля цього надавати максимум інформації платникам про всі аспекти діяльності шляхом проведення  дискусій, зустрічей,  виступів у ЗМІ, надання консультацій.

Окремо було розглянуто та винесено на голосування питання доцільності пролонгації діяльності Громадської ради до закінчення каденції, у зв’язку з реорганізацією податкової служби. Рішення було прийнято одноголосно. Також було вирішено направити відповідне звернення на ім’я голови Громадської ради при ДПС України. 

ФОТОМАТЕРІАЛИ