Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкові перевірки: «ризикові» платники заплатили в бюджет майже 27 мільйонів податків та штрафних санкцій

опубліковано 23 грудня 2020 о 09:27

За інформацією управління аудиту Головного управління ДПС у Чернівецькій області впродовж січня - листопада 2020 року проведено 335 документальних перевірок юридичних осіб, серед яких 19 планових, 48 позапланових та 268 фактичних перевірок.

Законодавчі обмеження на проведення перевірок призвели до значного зменшення їх кількості. Загалом перевірками було охоплено менше 2 відсотків усіх платників, що перебувають на обліку в регіоні, а плановими лише 0,1 відсоток.(На обліку 17636 платників- юридичних осіб)

За словами податківців усі перевірки проводилися з дотриманням вимог «карантинних законів».

Перевірками донараховано майже 13,9 млн. грн. узгоджених сум податкових зобов’язань та 0,5 млн. грн. пені за порушення норм валютного законодавства.

Також, за вказаний період за результатами проведених перевірок зменшено від’ємне значення об’єкта оподаткування податком на прибуток на 15,5 млн. грн. та зменшено суму від'ємного значення різниці між податковими зобов’язаннями та податковим кредитом з ПДВ на 5,6 млн. грн. та суму ПДВ заявлену до відшкодування з бюджету зменшено на 2,7 млн. грн.

Із донарахованих сум за актами перевірок поточного року та минулих років впродовж січня-листопада 2020 року надійшло до бюджету майже 27,7 млн. грн. несплачених податкових зобов‘язань.