Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Допомога для ФОП: ДПС вже відпрацьовано більше 200 тис. запитів, які надійшли від Дія

опубліковано 16 грудня 2020 о 11:15

ДПС спільно з іншими органами центральної виконавчої влади оперативно долучилась до виконання ініціативи Президента України щодо підтримки бізнесу та виплати одноразової матеріальної допомоги підприємцям.

Лише за дві доби податкова служба відпрацювала понад 200 тис. запитів, що надійшли від порталу Дія.

Команда ДПС підтримує кроки щодо допомоги бізнесу і надалі швидко буде налагоджувати цей процес та оперативно забезпечувати «фідбек» з Міністерством цифрової трансформації України у своїй частині.

Так, для отримання одноразової матеріальної допомоги ФОПам та найманим працівникам можна подати заяви по 31 грудня включно. Допомога складає 8000 гривень та буде зарахована на особистий гривневий рахунок до 31 грудня 2020 року.

Заяву на отримання одноразової компенсації суб’єктом господарювання, починаючи з 14 грудня 2020 року, можна подати до ДПС через Е-Кабінет (https://cabinet.tax.gov.ua) та будь-яким іншим програмним забезпеченням, що формує даний формат документу.

Загалом звернутись із заявою на отримання компенсації можуть понад 15 тис. суб’єктів господарювання  на загальну суму 500 млн гривень.