Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Внесок суб’єктів господарювання Буковини у місцеві скарбниці склав понад 3 мільярди гривень

опубліковано 09 грудня 2020 о 14:32

У  січні-листопаді 2020 року до місцевих бюджетів від сплати податків і зборів надійшло 3014,2 млн гривень. Щодо минулорічних надходжень, то їх рівень перевищено майже на 157,1 млн.грн. Про це повідомив начальник ГУ ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак.

Основними джерелами, які наповнюють місцеві бюджети залишаються податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок, плата за землю та акцизний податок.

Посадовець зазначив, що 65,6 відсотків у загальній сумі надходжень до місцевих бюджетів займає податок на доходи фізичних осіб. Так, надходження склали 1976,7 млн. грн., що на 147,0 млн. грн. більше, аналогічного показника минулого року. З цих коштів до обласного бюджету спрямовано 395,3 млн грн, решту – до бюджетів об’єднаних територіальних громад та районів.

Що стосується конкретного внеску представників спрощеної системи оподаткування до місцевих бюджетів, то від них надійшло 458,8 млн.грн. Ці кошти у повному обсязі спрямовуються на рахунки тих сільських/селищних/міських рад, об’єднаних територіальних громад, на території яких розміщені об’єкти оподаткування, та за місцем податкової адреси платників єдиного податку І-ІІІ груп.

Акцизний збір з роздрібного продажу підакцизних товарів наповнив місцеві бюджети на 103,9 млн. грн.

Крім того місцеві бюджети отримали 57,2 млн.грн за рахунок податку на нерухоме майно, від бізнесменів Буковини за користування лісом, надрами й водою – 72,8 млн.грн., податку на прибуток – 25,9 млн. грн., за ліцензії на право оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами місцеві бюджети отримали 14,5 млн.грн.

«Співпраця з органами місцевого самоврядування, взаємний обмін інформацією, дає можливість фахівцям податкової служби належним чином, в межах компетенції, реагувати на потенційні зловживання у сфері трудових відносин та  під час реалізації підакцизної продукції. Це в свою чергу дає можливість збільшити сплату податкових платежів, що є бюджетоутворюючими для територіальних громад», - наголошує начальник ГУ ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак.