Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС оприлюднено інформацію щодо обсягу проданого пального у розрізі територій

опубліковано 02 грудня 2020 о 16:26

З огляду на численні звернення обласних, районних, міських та селищних рад щодо розподілу частини акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України пального до загального фонду бюджетів місцевого самоврядування повідомляємо.

Постановою КМУ від 12.02.2020 № 73 «Деякі питання зарахування частини акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України пального до загального фонду бюджетів місцевого самоврядування у 2020 році» затверджено порядок розрахунку частки акцизного податку.

Наразі ДПС, на виконання вимог цієї постанови, двічі на рік здійснює відбір інформації з урахуванням даних РРО про обсяг роздрібного продажу пального (за півріччя) у розрізі КОАТУУ (Державний класифікатор суб’єктів адміністративно-територіального устрою)  та літрах.

Для надання можливості органам місцевого самоврядування самостійно аналізувати інформацію про виторги, проведені через РРО при продажу пального, у розрізі адміністративно-територіального поділу на вебпорталі ДПС у розділі «Діяльність» створено нову рубрику «Інформація щодо обсягу проданих через РРО підакцизних товарів у розрізі КОАТУУ».

Наразі у новій рубриці розміщено:

- інформацію щодо обсягу  проданого пального у розрізі КОАТУУ за І півріччя 2020 року;

- інформацію щодо обсягу  проданого пального у розрізі КОАТУУ за ІІІ квартал 2020 року.

Надалі інформація щодо обсягу проданого через РРО пального у розрізі КОАТУУ розміщуватиметься на вебпорталі ДПС поквартально.