Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Електронний підпис: буковинці можуть сформувати кваліфіковані сертифікати відкритих ключів дистанційно у режимі On-line

опубліковано 02 грудня 2020 о 09:52

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області нагадують платникам, що строк чинності кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів, отриманих від Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ІДД ДПС, становить 2 роки з моменту їх формування.

У відомстві звертають увагу, сформувати повторно сертифікати можна дистанційно не відвідуючи податкову службу, за електронним запитом у режимі On-line на офіційному інформаційному ресурсі Надавача: Головна/«Повторне (дистанційне) формування сертифікатів за електронним запитом»/On-line (https://acskidd.gov.ua/manage-certificates) або за допомогою програмного забезпечення «ІІТ Користувач ЦСК-1».

Дистанційно сформувати нові сертифікати зможуть лише ті користувачі, які мають:

чинні сертифікати (наприклад до закінчення строку чинності сертифікатів залишилося декілька днів);  незмінні реєстраційні дані (ПІБ, адреса реєстрації місця проживання, код ЄДРПОУ організації тощо); особистий ключ, доступний лише користувачу та не є скомпрометованим.

Платникам слід прийняти до уваги, не пізніше дня, що передує дню закінчення строку чинності кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів, отриманих від Надавача користувач може повторно (дистанційно) сформувати сертифікати за електронним запитом On-line або за допомогою програмного забезпечення «ІІТ Користувач ЦСК-1».

Для уникнення помилок при повторному (дистанційному) формуванні сертифікатів за електронним запитом рекомендуємо здійснювати дане формування за декілька днів до закінчення строку чинності сертифікатів.

Перевіряти терміни дії кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів можна на офіційному інформаційному ресурсі Надавача (https://acskidd.gov.ua).

Дізнавайтеся про всі новації податкового законодавства на офіційній сторінці в соціальній мережі Facebook ДПС у Чернівецькій області за посиланням: https://www.facebook.com/tax.chernivtsi