Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відверто про борги: в Чернівецькій області понад 116,6 тис. фізичних осіб - боржників майнових податків

опубліковано 24 листопада 2020 о 10:03

Про це повідомляють у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області. Та роз’яснюють, 28 серпня 2020 року – був останній день сплати податку на майно, складовими якого є земельний податок, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та транспортний податок.

Оскільки, деякі приватні підприємці та громадяни зволікають зі сплатою визначених податкових зобов’язань, сума боргу по зазначеним податкам станом на 01.11.2020 року становить понад 54,9 млн. грн.

У розрізі майнових податків сума боргу складає: земельний податок та орендна плата – 29,5 млн. грн., податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки – 25,1 млн. грн., транспортний податок – 316,3 тис. грн.

У податковій службі ДПС Буковини наголошують, на превеликий жаль буковинці, які мають навіть незначні «копійчані» борги не поспішають розраховуватися з місцевими бюджетами – оскільки вважають, що розвиток громад та їх інфраструктури не стосується їх особисто.  Однак, слід знати сплачені майнові податки зараховуються винятково до місцевих бюджетів. Тобто, перераховані приватними підприємцями та громадянами кошти забезпечують реальну фінансову самостійність місцевого самоврядування та використовуються винятково на потреби міст, селищ та сіл.

Саме тому, податківці закликають жителів області терміново погасити заборгованість по місцевих податках.

Додаткову інформацію щодо сум заборгованості можна отримати у відділі по роботі з податковим боргом Головного управління ДПС у Чернівецькій області за телефоном (0372) 545635.

Для інформування платників надаємо списки боржників:

Перелік фізичних осіб, які мають податковий борг із транспортного податку станом на 01.11.2020р. та рахунки для сплати за посиланням: https://cv.tax.gov.ua/okremi-storinki/arhiv/442253.html

Перелік фізичних осіб, які мають податковий борг із земельного податку та з орендної плати за землю, станом на 01.11.2020р. та рахунки для сплати за посиланням: https://cv.tax.gov.ua/okremi-storinki/arhiv/442212.html

Перелік фізичних осіб, які мають податковий борг зі сплати податку на нерухоме майно, станом на 01.11.2020р. та рахунки для сплати за посиланням: https://cv.tax.gov.ua/okremi-storinki/arhiv/441962.html