Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС Буковини: актуальні запитання – відповіді щодо застосування програмних РРО

опубліковано 19 листопада 2020 о 09:01

Які дії платника, щоб зареєструвати програмний РРО?

Суб’єкт господарювання, який має намір зареєструвати програмний РРО повинен перебувати на обліку в податковому органі.

Також на обліку має перебувати його господарська одиниця, де буде використовуватись програмний РРО, про яку суб’єкт повідомляє шляхом подання форми 20-ОПП.

Реєстрація програмного РРО здійснюється на підставі Заяви про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (дод. 1 до Порядку № 317 від 23.06.2020 №317) (J/F 1316602).

Фіскальним сервером здійснюється автоматизована обробка реєстраційної заяви за ф. № 1-ПРРО, за результатами якої програмний РРО реєструється або формується відмова в його реєстрації.

Реєстрація касира здійснюється шляхом подання повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа (форма J/F 1391801), що розміщена за посиланнями:

ftp://ftp.sta.gov.ua/reestr_form_zvitnyh_dokymentiv/j1391801.arj 

ftp://ftp.sta.gov.ua/reestr_form_zvitnyh_dokymentiv/f1391801.arj 

У розділі «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини Електронного кабінету необхідно створити документ за ідентифікатором форми «J/F 1391801 – Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа».

Чи може один суб’єкт господарювання застосовувати програмний РРО поряд із класичними РРО?

Законодавчо не встановлено заборон та обмежень щодо реєстрації та застосування одним суб’єктом господарювання програмного РРО поряд із класичними РРО.

Де можна ознайомитись з інформацією про застосування програмних РРО?

Актуальна інформація щодо застосування програмного РРО розміщена на офіційному вебпорталі ДПС за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.

Інструкції з встановлення та налаштування програмних РРО розміщено за посиланнями:

https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy-/ та https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/fiskalniy-dodatok-prrosto/ 

Інструкції щодо заповнення реєстраційної форми та повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа розміщено за посиланням:

https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/formi-prro/instruktsii-schodo-zapovnennya-form/.