Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві бюджети від бізнесу Буковини отримали майже 2,7 мільярди гривень податків

опубліковано 06 листопада 2020 о 10:16

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області повідомили, що до місцевих бюджетів у січні - жовтні 2020 року від сплати податків і зборів надійшло 2680,4 млн грн.

Найбільшу частку у загальній сумі сплачених податків (66,1 відс.) має податок на доходи фізичних осіб, якого надійшло понад 1772,9 млн грн, з цих коштів до обласного бюджету спрямовано 354,6 млн грн, решту – до бюджетів об’єднаних територіальних громад та районів.

Єдиного податку від підприємницької діяльності надійшло понад 390,6 млн грн (22,0 відс. загальної суми). Ці кошти у повному обсязі спрямовано на рахунки тих сільських/селищних/міських рад, об’єднаних територіальних громад, на території яких розміщені об’єкти оподаткування, та за місцем податкової адреси платників єдиного податку.

Від майнових податків (оподаткування земельних ділянок, нерухомості та транспорту преміум-класу) забезпечено ще 13,1 відс. доходів бюджетів територіальних громад (352,4 млн грн). На долю решти податків і зборів припадає 3,4 відс. загальної суми надходжень: акцизного податку від реалізації підакцизної продукції та пального – 93,2 млн.грн, рентної плати за користування природними ресурсами – 26,8 млн грн, податку на прибуток сплачено 20,5 млн грн, плати за ліцензії на продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів – 12,9 млн грн, інші надходження (екологічний податок,збір за паркування,туристичний збір та ін.) 11,1 млн грн. 

«Для податкової служби одним із пріоритетних завдань є наповнення дохідної частини бюджетів. Працюючи за цим пріоритетом, фахівці податкової служби завжди готові надати консультаційну підтримку керівникам органів місцевого самоврядування, насамперед ОТГ, в питаннях залучення до оподаткування суб’єктів підприємництва. Адже ініціатива керівників громади та бізнесу має спільні завдання і цілі, які реалізовуються у конкретні справи та реальні результати» - зазначила в.о. начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Наталія Чернівчан.