Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Буковинці сплатили на соціальні потреби понад 2,8 мільярди гривень єдиного внеску

опубліковано 05 листопада 2020 о 12:54

Упродовж січня-жовтня 2020 року роботодавцями Чернівецької області сплачено до державних цільових фондів сплату 2 мільярди 806 мільйонів гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. При цьому індикативне завдання виконано на 101,4 відсотки, тобто додатково до державних цільових фондів надійшло 39,5 мільйонів гривень ЄСВ.

Найбільша частка єдиного внеску до цільових фондів сплачена роботодавцями з заробітних плат, винагород за договорами ЦПХ, допомоги по тимчасовій непрацездатності та допомоги у зв'язку з вагітність і пологами, що становить 2348,6 млн. грн.

У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження на соціальні потреби зросли на 16,4 відсотки, що в абсолютному значенні становить 396,3 млн.грн.

У податковій службі Буковини зазначають, що позитивна динаміка сплати ЄСВ досягається в першу чергу за рахунок співпраці з роботодавцями краю та розуміння ними пріоритетності відрахувань на соціальні потреби.

Нагадаємо, що єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника. За наявності у платника єдиного внеску одночасно із зобов’язаннями зі сплати єдиного внеску зобов’язань зі сплати податків, інших обов’язкових платежів, передбачених законом, або зобов’язань перед іншими кредиторами, зобов’язання із сплати єдиного внеску виконуються в першу чергу і мають пріоритет перед усіма іншими зобов’язаннями, крім зобов’язань з виплати заробітної плати (доходу).

У відомстві нагадують, що з 1 вересня 2020 року Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» від 25.08.2020 №822-ІХ підвищено розмір мінімальної заробітної плати до 5 тисяч гривень, що вплинуло на на мінімальний розмір єдиного внеску. Отже, з 1 вересня 2020 року мінімальний розмір єдиного внеску становить 1100 грн на місяць (5000 грн х 22%) (3300 грн за квартал).