Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Центри обслуговування платників Буковини з початку року надали понад 65,8 тис. адміністративних послуг

опубліковано 26 жовтня 2020 о 10:14

При державних податкових інспекціях Головного управління ДПС у Чернівецькій області функціонують 13 Центрів обслуговування платників (ЦОП), де платники податків можуть отримати широкий спектр сервісних послуг. Центрами обслуговування забезпечується надання 40 видів адміністративних послуг.

Загалом, за три квартали 2020 року працівниками ЦОПів опрацьовано більше 66 тис. звернень, з яких 65,8 тис. – платникам області надано адміністративні послуги.

Основна частина наданих адмінпослуг - видача картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків. Всього за звітний період поточного року надано понад 32,6 тисяч таких послуг.

З переліком адміністративних послуг, що надаються Головним управлінням ДПС у Чернівецькій області та Інформаційними картками адміністративних послуг можна ознайомитись на офіційному субсайті «Територіальні органи ДПС у Чернівецькій області» у розділі «Адміністративні послуги» https://cv.tax.gov.ua/diialnist/mistsya-nadannya-administrativnih-poslu/administrativni-poslugi-golov-upr-dfs.

У податковій службі Буковини наголошують, у зв’язку із прийняттям постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 року № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-Co-V-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів», прийом платників здійснюється за попереднім записом.

Крім цього, податківці рекомендують і надалі максимально використовувати дистанційні форми комунікації: телефон та електронну пошту: https://cv.tax.gov.ua/. Для листування та подання звітності платниками, що не мають змоги використовувати електронні сервіси, в будівлях ЦОП розміщені поштові скриньки з метою обмеження особистого спілкування працівників ЦОП з платниками податків.

Нагадуємо, для зручності платників на офіційному вебпорталі ДПС України функціонують безкоштовні електронні сервіси, зокрема, «Електронний кабінет платника» https://cabinet.tax.gov.ua/.

На допомогу платникам на порталі ДПС України розміщені відеоуроки з роз’ясненнями як користуватися електронними сервісами ДПС за посиланням: https://www.tax.gov.ua/media-tsentr/videogalereya/videouroki/