Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року правом на податкову знижку вже скористалися 1744 буковинців

опубліковано 21 жовтня 2020 о 09:43

Інформують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області. Так з початку 2020 року 1744 буковинців подали декларації про майновий стан та доходи,  з метою використання права на податкову знижку.

В цілому, за результатами перерахунків декларантам нараховано до повернення 4,4 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб. Наразі жителям області вже повернуто 4 млн. грн.  визначеної до відшкодування суми.

У податковій службі нагадують, що до податкової знижки включаються такі витрати громадян: суми коштів, сплачених на  користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної та вищої освіти; частина сплачених процентів за іпотечним житловим кредитом; суми коштів або вартість майна, перерахованих як пожертвування або благодійні внески неприбутковим організаціям; сплата страхових платежів за договорами довгострокового страхування життя та пенсійних внесків у рамках недержавного пенсійного забезпечення;  оплата державних послуг, пов'язаних з усиновленням дитини;  сума коштів, сплачених у зв'язку з переобладнанням транспортного засобу на альтернативні види палива.

Окремо наголошують, отримати податкову знижку може кожен громадянин, який офіційно отримує зарплату в Україні.

Відтак, для отримання податкової знижки потрібне документальне підтвердження витрат, що включаються до податкової знижки. Це квитанції, фіскальні або товарні чеки, копії договорів, де обов'язково повинна бути відображена вартість товарів, робіт чи послуг і строк продажу.

У податковому відомстві Буковини акцентують, платники можуть отримати податкову знижку за 2019 рік, подавши декларацію до кінця поточного року. Слід взяти до уваги, якщо платник податку до кінця року, наступного за звітним, не скористався правом на нарахування податкової знижки, таке право на наступний податковий рік не переноситься.

Та наголошують, заповнити та подати декларацію про майновий стан і доходи платники податків можуть в електронному вигляді через «Електронний кабінет».

Переглянути тематичний відеоурок про те, як правильно заповнити і подати річну податкову декларацію через «Електронний кабінет», можна за посиланням: https://tax.gov.ua/media-tsentr/videogalereya/videouroki/5977.html

За додатковою інформацією можна звертатись до територіальних ЦОПів, за номерами телефонів які розміщені на офіційному сайті ДПС за посиланням: https://cv.tax.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda/