Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В.о. заступника начальника Головного управлінні ДПС у Чернівецькій області Тетяна Булавка про розміри ставок податку на доходи фізичних осіб встановлених ПКУ

опубліковано 15 жовтня 2020 о 10:07

В.о. заступника начальника Головного управлінні ДПС у Чернівецькій області Тетяна Булавка розповіла платникам податків про оподаткування доходів з фізичних осіб, зокрема  про ставка податку на доходи фізичних осіб та бази оподаткування  доходів отриманих громадянами.

Ввідповідно до п. 167.1 ПКУ ставка податку на доходи фізичних осіб – становить 18% бази оподаткування щодо доходів отриманих громадянами.

За цими ставками оподатковуються зокрема: зарплата; проценти по банківським депозитам; чистий оподатковуваний дохід у фізосіб-підприємців на загальній системі; винагорода за цивільно-правовими договорами (ЦПД); нецільова благодійна допомога, наприклад, допомога на вирішення соціально-побутових потреб, яка сукупно перевищує 2940 грн у 2020 році (пп. 170.7.3 ПКУ); матеріальна допомога на поховання, яка перевищує 5880 грн у 2020 році (пп. “б” пп. 165.1.22 ПКУ); дивіденди, які нараховуються єдиноподатниками, зазначила в.о.заступника начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Тетяна Булавка.

Також залишаються ставка 5% ПДФО в 2020 році щодо наступних видів доходів: спадщина; подарунки (не обкладається податком вартість негрошових подарунків, яка не перевищує 25% мінімальної зарплати, у 2020 році це 1180,75 грн); дивіденди, які нараховані платниками податку на прибуток; продаж нерухомості; 2-й за рік продаж транспортних засобів.

Про це та інші доходи, які оподатковуються ПДФО наочно в інфографіці