Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники податків Буковини за три квартали перерахували майже 2,4 мільярди гривень до місцевих бюджетів

опубліковано 08 жовтня 2020 о 08:19

Упродовж січня-вересня 2020 року до місцевих бюджетів області надійшло 2365,8 мільйони гривень податкових платежів. Це на 86,7 млн.грн більше проти аналогічного періоду минулого року. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак.

Майже 91,6 відсотків усіх надходжень місцевих бюджетів забезпечують три бюджетоформуючі платежі. На першому місці – податок на доходи фізичних осіб, якого за звітний період було сплачено 1566,9 млн.грн. Наступним за розміром впродовж звітного періоду був єдиний податок. Його надійшло 333,7 млн.грн. Замикає трійку лідерів плата за землю. За три квартали 2020 року її розмір склав 266,5 млн.грн.

Крім того в продовж кварталу місцеві бюджети поповнювались за рахунок акцизного збору з роздрібного продажу підакцизних товарів, надходження склали 82,0 млн. грн. Податку на нерухоме майно, відмінне від землі – 47,4 млн.грн. За користування лісом, надрами й водою отримали 26,4 млн.грн., податку на прибуток – 20,2 млн. грн., за ліцензії на право оптової та роздрібної торгівлі підакцизними товарами місцеві бюджети отримали 11,3 млн.грн.

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області звертають увагу платників податків сільських, селищних, міських рад, які об’єдналися в об’єднані територіальні громади в минулі роки, сплачувати місцеві податки та збори, а саме земельний податок, податок на нерухоме майно, транспортний податок, єдиний податок тощо, необхідно за реквізитами рахунків тієї ОТГ, до якої вони належать.

Водночас, податки, збори та внески, що підлягають зарахуванню до державного бюджету та до Пенсійного фонду, сплачуються виключно за основним місцем обліку платника.

Проте, територіальні громади, які долучилися до ОТГ в 2020 році, до кінця року ще здійснюватимуть платежі до бюджетів за тими ж реквізитами, що використовували до об’єднання.

Нагадаємо, що сплата податків та зборів на неправильні рахунки, спричиняє виникнення заборгованості з цих податкових зобов’язань і, відповідно, до нарахувань штрафів та пені. Тож з метою уникнення  фінансової відповідальності платникам податків слід ретельно перевіряти реквізити рахунків. До речі, відсутність чи наявність заборгованості, а також реквізити рахунків податкових платежів можна перевірити, зайшовши в приватну частину Електронного кабінету.